Håll relationen levande – 10 tips

Håll relationen levande 10 tips

Ett långt och lyckligt förhållande kräver en del arbete från bägge parter. Att förhållandet går upp och ner är helt naturligt samtidigt finns knep för hur det går att hålla relationen levande och sund. Här kommer 10 tips som fungerar i längden.

1.Respekt och omtanke

Att vara artiga och visa varandra respekt är grundbulten i förhållandet. Genom att visa att man ser den andres insatser även vardagen gör skillnad. Ett enkelt tack eller en uppskattande kommentar stärker förhållandet.

2.Närhet och att känna sig speciell

Att känna sig sedd är en viktig del i ett förhållande. I början flödar kyssar och kramar men i takt med att åren går är det lätt att missa dessa små saker. Ta för vana att kramas och sluta inte ta på varandra.

3.Håll erotiken vid liv

Ibland är livssituationen sådan att erotiken dalar, yngre barn och karriär kräver sitt. Försöka att boka in tid för närhet även utan krav på samlag. Våga prata om sex och lust, våga testa nya erotiska utmaningar och kanske sexiga underkläder som ger nytändning.

4.Var närvarande och dela på vardagens ansvar

Det är lätt att en part får rollen som projektledare och ser till att allting fungerar. I längden är det inte hållbart. Bägge parter behöver vara närvarande och dela på vardagens utmaningar. Stäm av med varandra så arbetsfördelningen hemma är jämlik.

5.Tid tillsammans men samtidigt självständiga

Att hitta på saker tillsammans stärker förhållandet. Försök boka in roliga stunder både på tu man hand men glöm inte bort egentiden. Hjälp varandra att få tid med sina vänner och egna hobbies.

6.Kompromissa utan att utplåna sig själv

En relation som fungerar innebär att bägge ger och tar. Kompromisser innebär ibland att få ge vika för den andres vilja eller mötas på halva vägen. Det kan vara extra svårt när det är lite spänt i relationen. Däremot är det inte rimligt att bara en part ska vika sig.

7.Prata om gemensamma mål

Att ha en avstämning då och då där ni pratar om era drömmar och framtidsvisioner är viktigt, precis som man gör i början av ett förhållande. Här går det att prata om hur man vill att förhållandet ska utvecklas och sätta upp nya mål tillsammans.

8.Ha roligt och skratta tillsammans

Vardagens stress och rutiner har sin plats, därför är det viktigt att kunna ha roligt tillsammans. Från något så enkelt som att titta på en rolig film till mer vilda upptåg som att utmana din partner med ett erotiskt spel.

9.Gör er lite fina för varandra

Genom att göra sig lite fina för varandra går det även att hålla passionen vid liv. Det kan vara att klä upp sig lite eller dofta lite extra gott inför den planerade dejten.

10.Gräla men med sans

Att gräla är helt naturligt men låt det aldrig övergå till ord ni inte kan ta tillbaka och det är viktigt att försöka lyssna på varandra. Respekt för den andres åsikter och känslor gör det lättare att hålla relationen levande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.