Att planera den perfekta möhippan

Planera en perfekt möhippa

För att möhippan ska lyckas krävs en hel del planering och är det en möhippa där många ska delta krävs det att vara ute i mycket god tid för att få ihop allt. Den som har huvudansvar för att planera möhippan måste förbereda sig först på att ha mycket tålamod.

Med bruden i centrum, god planering och roliga aktiviteter kommer dagen att bli minnesvärd för alla. Här kommer sju tips som underlättar.

7 tips inför möhippan

1.Att börja planera

Det absolut viktigaste är att snabbt sätta ett datum för möhippan, det är nästan det svåraste. Tänk på att ta kontakta med brudens partner så att denne vet om när möhippan ska ske. Dessutom kan ni behöva partners hjälp i olika steg och framför allt när det är dags att kidnappa bruden.

2.Utgå från brudens intressen

Det viktigaste för att möhippan ska bli riktigt bra är att utgå från brudens preferenser. Sätt hennes intressen och det hon tycker är roligt att göra i fokus, ibland kan deltagarna få bita ihop och utmana sig själv. Glatt humör och att alla deltar är en del av en lyckad möhippa.

3.Planera en budget

Ta reda på vad olika aktiviteter kostar, ska ni övernatta någonstans så kontrollera priser på olika boende. Räkna med utgifter som mat och dryck, glöm inte transporter. Tänk på att ha en liten reservkassa för oväntade utgifter. Hör även med deltagare vad deras budget är, så att så många som möjligt ska ha förutsättning att vara med och uppvakta blivande bruden.

4.Roliga aktiviteter och teman

Med brudens intresse i fokus går det att planera olika aktiviteter. Gillar hon att sjunga och dansa går det att boka danslektioner eller sånglektioner så alla kan delta. Gillar hon mode och skönhet så går det att boka spadag, sminkkurs eller styling. Tänk på att inte planera för många aktiviteter utan att det finns utrymme till att vila, äta och ägna sig åt lite roliga lekar.

5.Lekar och att dokumentera dagen

Roliga lekar där alla kan lära känna varandra förhöjer stämning. Quiz med frågor om bruden och hur hon lärt känna olika personer som är med på möhippan lockar till skratt. Charader av olika slag är andra trevliga inslag. Sanning och konsekvens kan leda till roliga situationer, tänk bara på att pejla läget så det blir på en nivå som passar de allra flesta. Välj på förhand ut en eller flera personer som ska dokumentera dagen så bruden kan få materialet på bröllopsdagen.

6.Glöm inte!

Glöm inte att se till att alla får i sig drycker utan alkohol mellan varven. Det är inte kul om bruden blir allt för berusad tidigt på dagen. Förnedrande inslag som var populära under 1990-talet är det bäst att undvika. Planera på förhand vem som håller taktpinnen inför olika moment så alla får slappna och ha roligt under dagen.

7.Avsluta kvällen tillsammans

Ska ni inte övernatta är det trevligt att samlas och avsluta kvällen så många som möjligt tillsammans. En present till bruden som avrundar dagen är alltid trevlig. Varför inte något spännande som kittlar fantasin som hon kan ta med sig in i äktenskapet?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.