Vilken dildo passar mig – en guide till att välja rätt?

Vilken dildo passar mig - en guide till att välja rätt?

Att välja din första dildo kan vara en utmaning.

För det finns alla tänkbara alternativ när det kommer till storlek och utformningar. Dessutom har olika material olika egenskaper. En dildo vibrerar egentligen inte utan då kallas det för vibrator. Däremot är det vanligt att vibratorer även säljs under namnet dildovibrator och ligger under samma kategori när du köper online.

När du ska välja din första dildo finns det några grundläggande saker att tänka på. Det är storlek, både längd och grovlek. Därefter material men även vissa finesser som den kan ha. Eftersom preferenser kan variera kommer här en guide som förhoppningsvis ska hjälpa dig att hitta rätt.

Storlek och utseende på dildo

Storleken spelar såklart roll i sammanhanget. När du köper en dildo online kan du se angiven längd och grovlek. Det är inte alltid lätt att tänka sig cm så du kan mäta upp föremål i hemmet. På så sätt kan du skapa din en bild över hur stor den är i verkligheten. Har du inga preferenser kan det vara bästa att börja med en mindre storlek. Huvudsaken är att du hittar den variant som ger dig njutning till max.

Utseendet ska tända dig. Därför kan du tänka på om du vill ha en riktigt naturtrogen variant med pung, ollon och tydliga ådringar. Du kan hitta modeller i olika hudtoner som nästan ser ut som den verkliga varan. Du kan också hitta varianter i alla möjliga färger som rosa, lila och blå.

Material spelar roll

Oavsett vilket material du välja ska du satsa på en sexleksak av kvalitet och utan allergiframkallande ämnen. Materialet påverkar också hårdheten vilket också är en smaksak. Fundera på om du gillar riktigt styva eller lite mjukare känsla. Vanliga material är:

  • Silikon ger dig en mjuk känsla och som kombinerar flexibilitet med viss fasthet. Materialet är också lätt att göra rent vilket du alltid ska göra efter användning.
  • Jelly är mycket mjukt även om insidan kan vara i hårdare material. Här är det viktigt att du väljer bra kvalitet utan gifter.
  • Glas och metall är hårda och anpassar sig snabbt efter din kroppstemperatur. Du kan även kyla och värma dessa varianter. Erogena zoner kan reagera på olika sätt på temperaturer vilket kan ge riktigt häftiga upplevelser.

Finesser och lite att tänka på

Det finns dildos som har sugpropp vilket gör att du kan fästa dem på olika sätt. På så sätt kan du variera ställningar vilket gör att du kan njuta på många olika sätt. På väggen i duschen, på stolar eller på golvet. Du kan verkligen leka loss och experimentera med dina lustar.

Glidmedel är viktigt och framför allt om du ska använda den för analpenetrering. Läs produktbeskrivningen då det finns olika glidmedel för olika material. Tänk på att rengöra noga oavsett penetrering. Vill du variera mellan anal-och vaginal penetrering kan du även använda kondom. Det kan du också göra om du ska använda den tillsammans med en partner och ni turas om att penetrera varandra. För använda sexleksaker tillsammans kan vara en riktig höjdare.

”Dildos””Se

- 62%
- 55%
- 55%
- 43%
- 48%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.