Varför ska män skämmas över att de använder sexleksaker?

Idag är det väldigt accepterat att kvinnor äger både en & två dildos/ vibratorer eller andra sexleksaker.

För män verkar det vara en helt annan situation. Vare sig det rör sig om Fleshlights, buttplugs eller penispumpar så  märker man en tveksamhet att diskutera just dessa manliga sexleksaker.

En brittisk undersökning ifrån 2014 visar att det är mycket mer troligt att en kvinna har en sexleksak än att en man har det. (52% av kvinnorna har sexleksaker, motsvarande siffra hos män är 39%). Samtidigt har homosexuella män lättare för att anamma just sexleksaker för män, här har hela 66% en leksak eller har använt en. Bland heterosexuella män är samma siffa 44%
Det visa tydligt att de flesta heterosexuella män inte är bekväma med att använda sekleksaker – eller att de helt enkelt skäms för det.

Johan är en av mina kompisar, han är 26 år gammal och känner igen sig i att det är ett tabu för män att använda sexleksaker. Han har varit intresserad av att testa leksaker sedan han var tonåring men väntade tills han fyllt 20 innan han köpte sin första, en prostatavibrator. Han upplever att de flesta av hans tjejkompisar ofta och gärna diskuterar  sina sexleksaker och även gärna lånar av varandra.

Kan det vara så att heterosexuella män är rädda för att uppfattas som konstiga eller avvikande om de använder sexleksaker för män?
Runt prostatavibratorer märker jag en tydlig rädsla bland heterosexuella män att bli uppfattade som Gay omd e använder dem.
Johan berättade att han på fyllan hade berättat för sina närmaste vänner hur mycket han njöt av prostatastimulans och fått reaktionen “du måste va gay!”
Kan det vara så att hetero män anser att bara för att man gillar anal stimulans så är man gay? (då är jag gay!)

Som tur är märker jag även en förändring i inställningen hos män när det gäller just manliga sexleksaker. Försäljningen av lösfittor, prostata dildos, buttplugs och andra manliga sexhjälpmedel har ökat, kanske inte i den takt som den gjort för kvinnor, men helt klart ökat. Jag tror att e-handeln har mycket med detta att göra, män vågar helt enkelt testa leksaker när de enkelt kan beställa dem online.

Jag tycker det vore superskoj att sitta ner och lyfta diskussionen kring manliga sexleksaker och jag hoppas att fler män vågar testa!
Även om det kan ta en stund innan dessa konversationer blir helt naturliga så tror jag att det sakta men säkert kommer att hända. Jag tror dock att även media behöver hjälpa till att normalisera manliga sexhjälpmedel.
Hade det inte varit toppen om en serie för män, motsvarande “Sex & the City” kunde hjälpa till som just den serien gjorde när “Mr Rabbit-boomen” skapades.

Jag hoppas i alla fall att du är man nog att utforska din sexualitet.

Sexleksaker för mänAlla sexleksaker för män

- 37%
- 34%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.