Skötselråd för dina sexleksaker

Förvara dina sexleksaker rätt

För att dina sexleksaker ska ha den livslängd du önskar rekommenderar vi att du rengör dem varje gång du använt dem. Drivs de dessutom av batterier så är det fördelaktigt att avlägsna dessa och förvara dem separat. Många har en sk “leksakslåda” detta är inget bra sätt att förvara dina sexleksaker om de inte har en luftig förvaringspåse (kanske i tyg) som du förvarar dem i. Har du ingen förvaringspåse kan du linda in dem i luftigt tyg, kanske ett örngott eller en t-shirt. Ett annat alternativ är att förvaringen sker i den förpackning produkten levererades i. Här kan du ta del av våra skötselråd sexleksaker.

Skötselråd sexleksaker

Du bör alltid rengöra dina sexleksaker efter varje gång du använt dem.
Är de inte vattensäkra så skall de inte doppas i vatten utan gör istället rent dem med en fuktig trasa och med ett rengöringsmedel som är antibakteriellt.

Är din stav i sk. Jelly – material så bör du undvika rengöringsmedel som innehåller alkohol och iställer använda vatten, gärna ljummet sådant. Ett annat bra råd är att sätta en kondom på din sexleksak innan du använder den, den både skyddar och underlättar rengöring av dina sexleksaker.

Är din produkt uppladdningsbar så bör de torkas av ordentligt innan du lägger den på laddning igen. Har du en Fleshlight eller en stav i naturmaterial så gillar de väldigt mycket om du använder puder efter att du trokat av dem, de återfår då sin ursprungliga, lena känsla.

Du bör inte använda tvål eller handsprit vid rengöring av dina sexleksaker, dina privata delar gillar det inte och när leksaken används nästa gång kan den ge upphov till klåda och/ eller sveda.

Detta bör du veta om olika material i sexleksaker.

Skötselråd sexleksakerLatex

Majoriteten av alla dildos tillverkas i latex, jelly eller silikon. Normalt är Latex färgat eller transparent och dildos gjorda av Latex är ofta lite billigare. De har heller inte den flexibilitet som silikon & jelly har utan de är hårdare och flexar lite sämre.

Att rengöra dildos av latex

Latex har en porös yta som kan försvåra rengöring. Latex går att tvätta i vanligt vatten och vi rekommenderar att du använder ett rengöringsmedel för sexleksaker.

Att förvara leksaker av latex

Leksaker av latex bör förvaras svalt på en torr och mörkare plats, här kan man göra det enkelt för sig och förvara produkten i originalförpackningen eller kanske i en annan praktisk låda, tänk bara på att den inte ska ligga tillsammans med dina andra sexleksaker utan skydd.

Glidmedel till latexprodukter

Latex kan brytas ner av olja och därför bör du inte använda oljebaserat glidmedel (Vaselin eller vanliga oljor) Använd alltid vattenbaserat glidmedel till latexprodukter.

Latex och allergier

Har du en allergi mot kondomer så rekommenderar vi att du undviker latexprodukter eftersom de tillverkas av samma material.

OVO k4 Dildo, rabbit med vibrator i lyxig silikon, vattentät sexleksakSilikon

En sexleksak av silikon är ofta mjuk och väldigt böjbar/ töjbar och har en hudliknande känsla. De finns även i alla möjliga färgkombinationer. Silikon är ett icke-poröst material som är hållbart även vid temepraturer upp till 200 grader. Silikon är även ett material som sällan framkallar allergi, nackdelen är att det är aningen dyrare och används därför i de sexleksaker som är lite mer lyxiga. Vibrationer leds väldigt fint i silikon och sprids ut jämnt över ytan.

Att rengöra leksaker av silikon

Silikon är ett idealiskt material för sexleksaker och har en hög hållbarhet. Rengör du det omsorgsfullt så kommer det att hålla och inte avge någon lukt. Rengör med ljummet vatten och kanske en oparfyrmerad tvål men allra helst med ett rengöringsmedel för sexleksaker.

Att förvara leksaker av silikon

Leksaker av latex bör förvaras svalt på en torr och mörkare plats, här kan man göra det enkelt för sig och förvara produkten i originalförpackningen eller kanske i en annan praktisk låda, tänk bara på att den inte ska ligga tillsammans med dina andra sexleksaker utan skydd.

Glidmedel till silikonprodukter

Silikon kan brytas ner av silikonbaserade glidmedel och därför bör du inte använda dessa. Använd alltid vattenbaserat glidmedel till sexleksaker av silikon.

Köp din första sexleksak - en guideHårdplast (ABS)

Hårdplasten har inte samma flexibiltet och de är därför hårda,d e håller i gengäld väldigt bra och går inte sönder vid lite hårdare användning. ABS/ hårdplast leder även vibrationerna extremt bra. Detta är sexleksaker modell lite billigare och de är mer temperaturkänsliga, de kan även upplevas som kalla därför kan man ta sig tiden att värma dem i tex. handflatan innan användning.

Att rengöra leksaker av Hårdplast (ABS)

Använd ljummet vatten och allra helst i kombination med en toycleaner.

Att förvara leksaker av Hårdplast (ABS)

Leksaker av Hårdplast (ABS) bör förvaras svalt på en torr och mörkare plats, här kan man göra det enkelt för sig och förvara produkten i originalförpackningen eller kanske i en annan praktisk låda, tänk bara på att den inte ska ligga tillsammans med dina andra sexleksaker utan skydd.

 

 

Glidmedel till sexleksaker av Hårdplast (ABS)

Använd alla sorters glidmedel efter tycke & smak

Lisa - svart penisformad dildoTPR, Thermo Plastic Rubber

Detta är ett gummimaterial som är liknar silikon och ävend etta material är ftalatfritt. TPR är väldigt miljövänligt och återfinns i en mängd vardagliga verktyg & redskap. TPR är luktfritt och det har en hudliknande känsla som är väldigt naturtrogen. TPR anpassar sig väldigt fort efter din kroppstemperatur.

TPE är ett material som liknar TPR väldigt mycket, även detta är ett termoplastiskt gummi.

Att rengöra leksaker av TPR/ TPE

Avänd dig av ljummet vatten i kombination med en toycleaner.

Att förvara leksaker av TPR/ TPE

Leksaker av TPR/ TPE bör förvaras svalt på en torr och mörkare plats, här kan man göra det enkelt för sig och förvara produkten i originalförpackningen eller kanske i en annan praktisk låda, tänk bara på att den inte ska ligga tillsammans med dina andra sexleksaker utan skydd.

Glidmedel till leksaker av TPR/ TPE

Använd alla sorters glidmedel efter tycke & smak

Toy Joy toycleaner, rengöringsmedel för sexleksakerCyberskin

Cyberskin är en mix av PVC & Vinyl, detta ger en väldigt äkta hudkänsla och upplevs som extremt behagligt. Dildos som tillverkas med en kärna av latex kläs sedan med cyberskin, dessa blir väldigt mjuka och väldigt verklighetsliknande.
detta är inte ett billigt material som dessutom är ganska känsligt även om det helt klart ger den mest realistiska känslan av alla material

 

Att rengöra leksaker av Cyberskin

Detta kan vara lite tricky. Skölj leksaken under ljummet vatten, använd en toycleaner och sedan på med puder för att bevara känslan.

Att förvara leksaker av Cyberskin

Leksaker av Cyberskin bör förvaras svalt på en torr och mörkare plats, här kan man göra det enkelt för sig och förvara produkten i originalförpackningen eller kanske i en annan praktisk låda, tänk bara på att den inte ska ligga tillsammans med dina andra sexleksaker utan skydd.

 

Glidmedel till leksaker av Cyberskin

Till dessa leksaker bör du använda vattenbaserat glidmedel.

Sexleksaker, vattenbaserat glidmedel Fifty shades of greyJelly

Detta material är extremt mjukt och töjs även bra. Det har en karakteristisk doft och finns i flera olika färger. Jelly är billigt och man använder det i synnerhet till dildos. Lite svårare att hålla rent på grund av den porösa ytan.

Att rengöra sexleksaker av Jelly

Använd alltid ljummet vatten i kombination med en toycleaner annars blir de inte rena.

Att förvara leksaker av jelly

Leksaker av Jelly bör förvaras svalt på en torr och mörkare plats, här kan man göra det enkelt för sig och förvara produkten i originalförpackningen eller kanske i en annan praktisk låda, tänk bara på att den inte ska ligga tillsammans med dina andra sexleksaker utan skydd.

 

Glidmedel till leksaker av Jelly

Vattenbaserat glidmedel är det enda glidmedel du bör använda.

Glas

Stenhårt material som även kallas Pyrex. En glasdildo är hård och oftast slät, detta ger bra glidförmåga och den är bra för alla olika sorters njutning. De rengörs enkelt och de är perfekta för temperaturlekar. Värm upp/ yl ner den innan användning för helt nya upplevelser!
Tål alla sorters glidmedel. Du bör se upp med att tappa den på hårda golv då den kan gå sönder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.