Guide till din första dildo

guide-till-forsta-dildo

Jag köpte min första dildo i en sunkig, ofräsch vuxenbutik med övertäckta, svarta fönster och blinkande neonskylt där det stod XXX EROTIKAFFÄR.
Denna upplevelse var kanske inte världens mest angenäma (dagens understatement) jag vet inte vad som var mest obehagligt, killen vid disken som stod och läste en porrtidning eller den stora hyllan som var fylld med hudfärgade sexleksaker som såg ut som monstruösa fallossymboler – jag var minst sagt totalt överväldigad!

Efter övervägande valde jag den minst skrämmande leksaken i hyllan och närmade mig tveksamt kassan samtidigt som jag hoppades på att denna upplevelse snart skulle vara över.
Sexleksaken i sig var av dålig kvalitet och den var gjord av ytterst tveksamma material – självklart dog den efter ett par veckor, inte en toppen första erfarenhet av sexleksaker.

Nu för tiden är det mycket enklare att köpa den första sexleksaken samtidigt som det även är mycket mer komplicerat.
Det är mycket enklare att klicka runt bland alla sexleksaker i onlinebutiker och man kan läsa mängder med recensioner för att få en idé om vad det är för sexleksak man söker.
Däremot är det så att urvalet är så gigantiskt och det finns hundra, om inte tusentals olika sorters sexleksaker att välja emellan, detta gör det kanske svårare att pricka rätt.

I det stora utbudet av surrande, oscillerande, penetrerande, kittlande, musikdrivna, batteridrivna, uppladdningsbara eller vattentäta föremål för njutning – var börjar man egentligen?

Vibrator eller Dildo?

Sjuttio procent av alla kvinnor får orgasm genom stimulans av klitoris endast, inte av penetration som många säkert tror. Så för de flesta nybörjare är en vibrator det bästa valet som första sexleksak, i motsats till en dildo.
Även om detta begränsar dina valmöjligheter så finns det fortfarande en mängd olika vibratorer att välja mellan och inte alla är idealiska för nybörjare.

Bullets & vibrerande ägg

Bullets och vibrerande ägg är relativt små och oftast väldigt kraftfulla i förhållande till storleken. De är diskreta och förhållandevis billiga (många ligger under 200kr), med andra ord perfekta om det är din första sexleksak. De finns i en mängd olika designer, färger och utförande och med olika styrka på vibrationer och ett urval olika vibrationsmönster.
De är allihop idealiska för förstagångsanvändaren.

 

 

Ett urval av bullets & vibrerande ägg

Guide till din första sexleksak

Guide till din första dildo

Guide till sexleksaker

Köp din första sexleksak - en guide

Minivibrator – Pocket Rocket

Minivibratorn är de bäst säljande klitorisvibratorerna på marknaden just nu, de ser ut som mini läppstift eller ficklampor och är väldigt diskreta, prisvärda och enkla att använda. Jag föredrar dem framför bullets & vibratorer eftersom de är enklare att hålla och att styra om man är våt/ kladdig om fingrarna. De billigaste klitorisvibratorerna har bara en hastighet och det räcker oftast fint om du är yngre och nybörjare. Jag rekommenderar dock klitorisvibratorer med multispeed (flera hastigheter) eftersom man har fler valmöjligheter och “lite att växa i”. Dessa är kanske lite dyrare, men väl värda investeringen. Här rekommenderar jag speciellt Wickedly Tempting – en klitorisvibrator ur Fifty Shades of Grey serien

Magic Wands & Massageapparater

Hitachis Magic Wand (här i Fairy Wands tappning) är den mest kraftulla klitorisvibrator som någonsin skapats, den är även den mest säljande genom tiderna och den är oftast alldeles för kraftfull för en nybörjare.
Det finns däremot Magic Wands & Massageapparater som är mindre, har flera olika vibrationsprogram och olika styrkor, här hittar jag mina favoriter och då speciellt Dorcels Wanderful Magenta, en supersnygg och mångsidig klitorisvibrator som dessutom är vattentät.

En satisfyer är också väl värd att kolla på

Denna är perfekt för både nybörjaren  och den lite mer erfarna användaren, med flera olika hastigheter har du bra valmöjligheter och den är dessutom otroligt tyst & diskret.

Lite övriga tips

  • Var beredd på att kolla runt ordentligt. Att handla online är visserligen idealiskt, diskret och totalt anonymt men du får aldrig klämma och känna på samma sätt som i en butik, om du handlar online, se till att butiken är seriös och har bra rykte.
  • Testa vibratorns styrka på nästippen (jag skojar inte) för att få en knsla för hur stark den är, din nästipp är ungefär lika känslig som din klitoris, så om det kittlar på rätt sätt så har du nu bevis för att även klitoris kommer att gilla stimulansen.
  • Innan du använder din vibrator så se till att du testat den med batterier för att se att den inte är trasig (fabrikationsfel förekommer) är den trasig så returnera den omedelbart till butiken,en seriös butik ersätter den med en ny omgående.
  • Vissa vibratorer är vattentäta, andra är det inte. Tänk på detta när du handlar ifall du har planerat att använda den i badet eller duschen.
  • Kvinnor över Fyrtio behöver ofta mer kraftfulla vibrationer än yngre kvinnor för att nå klimax. Magic Wands är idealiska för kvinnor som behöver den där lilla extra Ooomph känslan.

Kort och gott, såhär funkar det att köpa din första sexleksak, jag hoppas din första upplevelse blir bättre än min var!
Om du har några frågor eller vill ha fler rekommendationer så når du mig alltid på mail: lena@sinamatic.se

Kom ihåg att du köper sexleksaker med fri frakt hos oss!

Jag önskar dig mycket njutning!

Lena Gunnarsson

Rekommenderade produkter för nybörjare & erfarna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.