Hitta G-punkten, en guide på sinamatic.se

G-punkt - hitta den snabbt och enkelt

Även om den här guiden är avsedd för att du enkelt ska kunna hitta din G-punkt så kommer du som är man att lära dig en hel del när du läser den.

G-punkten sitter på samma ställe på alla kvinnor men vissa har tyvärr svårare att hitta den.

Du behöver inte oroa dig över just detta faktum, även om du har svårt att hitta den just nu så kommer denna guiden förhoppningsvis att göra det lättare för dig.
Men nu till den stora frågan:

VAR SITTER G-PUNKTEN?

g-punkt-1Om du tittar på bilden här ovan kan du tydligt se att G-punkten ligger ca 5-7.5cm in i slidan på den främre slidväggen (den sida som är närmast din mage)

När du trycker på din G-punkt kommer den att kännas lite annorulnda än resten av slidan, det ska kännas ungefär som i ditt gomtak, fast mjukare, dvs lite gropig eller knottrig fast väldigt mjuk när du rör den, vissa skulle säga  “svampig”.

För att komma åt din G-punkt med fingrarna kan du börja med att dra handflatan mjukt över din mage, hela vägen ner till vaginan.
För sedan in 1 eller 2 fingrar i vaginan, när du fört in fingrarna ca  5-7cm så böjer du försiktigt fingrarna bakåt så att de är i ca 90 graders vinkel. Du bör nu kunna känna G-punkten mot fingertopparna.
Bilden här nedanför bör hjälpa dig.

Hitta din G-punkt, guide till g-punkten

Jag kan ändå inte hitta G-punkten….HJÄLP!

G-punktens placering är samma på alla kvinnor men vissa kvinnor har väldigt svårt att hitta den och de kan till och med tro att de är födda utan en G-punkt.
Detta är inget att oroa sig för och det finns en väldigt naturlig förklaring till detta och självklart ska vi hjälpa dig att hitta din G-punkt.

Varför kan du då inte hitta din G-punkt? (ledtråd: det är inte ditt fel)

Anledning till att många kvinnor tror att de inte har eller inte kan hitta G-punkten är helt enkelt för att du måste vara upphetsad för att hitta den. Detta är inget skämt utan 100% seriöst, om du inte är ordentligt upphetsad så kommer du att ha problem både med att hitta din g-punkt och att få någon som helst njutning av att röra området där den ska finnas. Så om din gynekolog råkar komma åt din G-punkt under en undersökning så kommer du inte att känna speciellt mycket just för att du förmodligen inte är speciellt upphetsad just vid det tillfället.

Detta finns även dokumenterat i vetenskapliga journaler och här är ett citat ifrån Elsevier’s uppslagsverk

G-punkten går inte att känna under en gynekologisk undersökning eftersom området måste stimuleras sexuellt för att det ska svullna och bli känsligt. Läkare har självklart inte som uppgift att sexuellt stimulera sina patienter och därför hittar de vanligtvis inte kvinnans G-punkt.

Men varför?

Varför behöver du då vara upphetsad? – Det finns ett område precis ovanför din G-punkt som kallas för urinrörssvamp (fritt översatt), detta område innehåller Skenes Körtlar (även kallat den kvinnliga prostatan, du kan läsa mer på Wikipedia)
När Skenes körtlar svullnar och expanderar mer och mer så gör de så att G-punkten blir känslig och mer framträdande i din vagina.

Skenes körtlar är utmärkta i lila på bilden nedan. När du blri mer och mer upphetsad så fylls Skenes körtlar med vätska som gör dem svullna och mer känsliga.

Guide till sprutorgasm, fontänorgasm

Så, ifall du inte är upphetsad så kommer din G-punkt inte att svullna och bli känslig och därför kommer den inte att vara lika lätt att hitta. Har du problem att hitta den så se till att du är ordentligt upphetsad om du försöker hitta den på egen hand. Är du med din partner så se till att ha ett långt och härligt förspel så att du är upphetsad innan Ni börjar leta efter g-punkten

Kan du fortfarande inte hitta G-punkten? Ledtråd: det är fortfarande inte fel på dig

Så, du har följt ovanstående tips och kanske till och med använt alla dina hemliga onanitips för att blir sådär otroligt superupphetsad men ändå kan du inte hitta den där förbaskade, mytomspunna G-punkten. Det beror på följande:

Även om placeringen på Skenes körtlar är densamma på alla kvinnor så varierar storleken markant från kvinna till kvinna. Ifall du har väldigt små Skenes körtlar så kommer din G-punkt aldrig att bli sådär känslig och framträdande, inte ens när du är superduperupphetsad, detta gör att det är svårt, om inte till och med omöjligt, att få en G-punktsorgasm.
Vetenskapen bekräftar även detta: När man utförde experiment så fann man att en del kvinnor inte ens hade Skenes körtlar (på riktigt… du kan läsa mer i denna engelska artikeln ) detta medför såklart att deras G-punkt aldrig kan bli känslig eller svullen.

Jag har hittat min G-punkt – vad händer nu då?

Ifall du har följt alla råden i texten hittills och hittat din G-punkt så är det kanske dags att börja njuta av alla spännande möjligheter detta ger dig. Först och främst ska vi titta på de bästa teknikerna du kan använda för att på egen hand stimulera g-punkten. Sedan ska vi tala om de mest fördelaktiga sexställningarna för att stimulera den.

G-punkten på egen hand

En av de allra bästa teknikerna för att stimulera din G-punkt är en variation på den första bilden i denna artikeln. Samtidigt som du gnuggar och masserar din G-punkt med ena handen så kan du använda den andra handen för att stimulera klitoris som på bilden här nedan, ett perfekt sätt att få dubbel njutning.

g-punktsorgasm, en guide till fontänorgasm

Maximera G-punkts stimuleringen – Vinkel och djup

När du har sex med din partner, eller använder en dildo så vill du först och främst maximera stimuleringen av g-punkten. Detta handlar endast om vinkeln och djupet. Bilden nedan ger dig en fingervisning om hur djupt och i vilken vinkel du bör bli penetrerad för att försäkra dig om att din G-punkt får max stimulering.

g-punkt-5

Ifall du inte tycker att denna vinkel ger tillräckligt tryck så måste du försöka få till en ännu brantare vinkel på penetrationen, detta gäller vare sig du är ensam med din dildo eller med en partner.

g-punkt-6

Olika G-punktsstavar som vi har i vårt sortiment

- 62%
- 31%
- 51%
- 27%
- 26%
KOLLA IN!
- 25%
- 23%
- 25%

Sexställningar som stimulerar din G-punkt

nu har du lärt dig att hitta din G-punkt och att stimulera den, då är det hög tid att lära sig några av de bästa sexställningarna som ger maximal stimulering när du har sex. Vi ska inte gå in på alla de ställningar som finns utan titta lite närmre på de 4 bästa.

Det är viktigt att du minns att din G-punkt sitter bara 5 – 7.5cm in i din vagina, det betyder att de flesta män måste fokusera på att inte komma för djupt in i dig, vissa män kan till och med få en känsla av att de håller på att “ploppa ut” ur dig när de försöker stimulera din G-punkt.

G-punkts prickskytten

G-punkts prickskytten får sitt namn av det enkla faktum att det är din mans enda uppdrag att träffa din G-punkt. Det viktigaste här är att fokusera på vinkeln på din kropp och hur djupt in han kommer i dig. Variera hur mycket du lyfter höfterna från underlaget ni ligger på för att se vilket som passar dig bäst.

Sexställningar som stimulerar g-punkten

Vildhästen

Vildhästen är perfekt för att träffa precis på G-punkten, speciellt om du njuter extra av att vara “on top” när ni har sex.

Vildhästen, sexställning som stimulerar g-punkten

Bakifrån – klassikern

Denna position är perfekt om du njuter av att din partner gör det mesta jobbet. Han kommer dock att behöva följa väldigt specifika intruktioner från dig om han ska träffa G-punkten på ett perfekt sätt…

Istället för att helt enkelt stöta in och ut så ska han använda en mer glidande rörelse. När han glider framåt/ uppåt på dig så ska hans höfter skutas framåt så att hans ollon glider utmed din G-punkt (förutsatt att han inte är för långt in), ifall han glider för långt bak kan detta göra att han “ploppar ut” ur dig. Dialog är som vanligt nyckeln till framgång, tala om för din partner exakt hur du vill ha det..

bakifrån, sexställning som stimulerar din g-punkt

Teskeden

Teskeden är fantastiskt mysig om du gillar när din partner kan linda armarna omkring dig, bakifrån och hålla dig nära.

G-punkt-10

Förväxla inte din G-punkt med din A-punkt

En del kvinnor är inte medvetna om att de har ett annat område, djupare in i vaginan, som är superkänsligt. Detta område är känt som främre fornixvalvet, detta är en väldigt erogen zon. Precis som G-punkten sitter det på slidans främre vägg men mycket längre in. Du kan se mer på bilden här nedan.

g-punkt-11

Att stimulera A-punkten känns helt fantastiskt men det skiljer sig en aning ifrån att göra detsamma med G-punkten. De flesta partners klarar av att nå A-punkten med fingrarna och kan då använda samma tekniker som vi just beskrivit för att stimulera den. Det kan även vara så att fingrarna inte räcker till och då kan det vara bra att ha en dildo som kommer åt den.

Det kan vara så att du inte njuter lika mycket av att få G-punkten stimulerad som du gör av att stimulera A-punkten, det är vanligt att man är mer känslig just på A-punkten och Wikipedia har mer matnyttig information om A-punkten här

Jag känner mig kissnödig varje gång jag stimulerar G-punkten – HJÄLP!

Att känna sig kissnödig när man stimulerar G-punkten är fullt normalt. De flesta kvinnor får denna känsla och det beror på att diin urinblåsa sitter precis bredvid din G-punkt. Kika på Illustrationerna ovan så förstår du lite mer vad vi menar. Detta betyder att varje gång du applicerar tryck på din G-punkt kommer du även att göra detsamma med urinblåsan. Det bästa du kan göra är att gå på toaletten innan du leker på egen hand eller med din partner. Detta minimerar känslan av att vara kissnödig.

Det är även viktigt att förstå att vätskan du ejakulerar när du squirtar eller får en G-punktsorgasm lämnar kroppen genom samma öppning som urinen gör. Vätskan kommer från Skenes körtlar men eftersom den transporteras i urinröret så kand et kännas som att du kissar när du stimulerar din G-punkt.

Denna Youtubevideo kan vara bra att titta på för att få lite rörliga bilder till hjälp när du försöker hitta din G-punkt.
Vi hoppas att du känner dig lite klokare efter att ha läst denna guide.

FÖRSLAG PÅ G-PUNKTSSTAVAR

Fifty shades of Grey, vattentät g-punktsvibrator
NEON Luv, vattentät g-punkts vibrator ifrån Pipedream
Rabbit som stimulerar både G-punkt & klitoris, vattentät

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.